Waarom een bewuste webshop worden?

Maak je eigen CO₂-uitstoot inzichtelijk en start met innoveren

Wil jij je webwinkel verduurzamen? Zet je eerste stappen en krijg inzicht in jouw CO-uitstoot. Speel in op de wens van de consument en neem ze mee naar een duurzame keuze. 

  • Je krijgt inzicht in jouw CO₂-uitstoot.
  • Je ziet meteen de CO₂-besparing die je behaalt bij innovaties.
  • Duurzamer is efficiënter en dus goedkoper.
  • Je boost je imago en speelt in op consumentenbewustzijn.
  • Geef je klant een groene keuze en laat haar kiezen voor de meest duurzame afleveroptie.

Wat is de CO₂-uitstoot van je webwinkel?

Wil jij inzicht in de CO₂-uitstoot van je webwinkel? Met de rekentool Bewust Bezorgd meet je hoeveel CO₂ je uitstoot bij de bezorging van pakketten en weet je wat jouw CO₂-voetafdruk is. Ben je van plan je impact te verkleinen, dan zie je via een persoonlijk dashboard welke aanpassingen effect hebben op de uitstoot van je webwinkel.

Laat de consument zien dat jij bewust onderneemt

Laat zien dat jij je actief inzet voor een groenere wereld. Het Bewust Bezorgd-logo laat zien dat je bezig bent met de verduurzaming van je webshop en onderscheidt je zo van je concurrent. Neem je klant mee in dit proces en verlaag samen de CO₂-uitstoot van je webshop.

Webshops wehkamp en Omoda zijn al een bewuste webshop. Benieuwd welke webshops nog meer gebruikmaken van Bewust Bezorgd?

Bekijk welke webshops al gebruikmaken van Bewust Bezorgd

Wehkamp over CO₂-reductie

Hoe zet Wehkamp Bewust Bezorgd in binnen de webshop? Rick Bakker, Head of Fulfilment, over de duurzame ambities van Wehkamp.

Redenen om te kiezen voor Bewust Bezorgd

Je bent als webwinkel zelf verantwoordelijk voor de CO-impact van jouw bedrijf. Met Bewust Bezorgd krijg je inzicht in de CO₂-uitstoot die het versturen van de bestellingen met zich meebrengt. Bereid je dus voor op de toekomst, meten is weten. Start daarna gericht met innoveren en reduceer je CO₂-uitstoot.

De consument is steeds meer milieubewust en is op zoek naar groene keuzes. Met Bewust Bezorgd kan jij de meest duurzame bezorgoptie tonen in de check-out en inspelen op de vraag van de consument. Wees je concurrent voor en verbindt ook de duurzame consument aan jouw webshop.

Bewust Bezorgd is de enige tool die je inzicht geeft in de CO₂-uitstoot van jouw logistieke operatie. Ook wanneer je met meerdere vervoerders werkt, je zelf de pakketjes bij de consument bezorgt of levert vanuit een distributiecentrum buiten Nederland. Maatwerkoplossingen zijn te realiseren in de Bewust Bezorgd-rekentool.

Neem contact met ons op voor en maatwerkoplossing

Als webshop meer bewust pakketjes versturen?

Met onze non-profit rekentool Bewust Bezorgd helpen wij jouw logistiek gemakkelijk verduurzamen én kosten reduceren. Help jij mee de klimaatdoelstellingen te halen?