Tips voor jou

Hoe duurzaam jouw pakketje wordt afgeleverd, hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld de grootte van het pakketje, de afstand die het moet afleggen, welk vervoersmiddel gebruikt wordt en of de busjes goed gevuld zijn.

Dit kun je nu al doen!

  • Kies voor de milieuvriendelijkste bezorgoptie. Hoe meer ruimte de vervoerder krijgt om te plannen, des te effectiever ze kunnen zijn. Als je het product niet direct nodig hebt, dan kun je in de meeste gevallen het beste kiezen om het product de volgende dag te laten leveren. Bewuste webshops kunnen aangeven welke optie het meest duurzaam is. Dit doen ze door het logo van Bewust Bezorgd te tonen in de check-out van je bestelling.
  • Ga lopend of met de fiets naar het afhaalpunt om pakketjes af te halen of retouren in te leveren. Rijden met een personenauto heeft een hoge impact.
  • Als je de optie hebt om retouren om te wisselen als je een nieuwe bestelling krijgt, dan is dit de meest duurzame keuze. De impact is dan zero!
  • Probeer thuis te zijn als de bestelling komt. Er zijn ook brievenkasten die je direct aan je huis kunt plaatsen of slimme sloten waardoor pakjes bij je in de schuur of in huis gezet kunnen worden. Zo hoeft de vervoerder niet twee keer te rijden.

Voorkom retouren

  • Als je de webshop waar je shopt de optie heeft om maattabellen te raadplegen, doe dit dan. Zo voorkom je onnodige retouren.
  • Lees reviews van andere klanten op de webshop om erachter te komen of het product aan jouw wensen voldoet.
  • Stuur je toch een bestelling of product retour? Breng je pakketje dan lopend of met de fiets retour bij het afhaalpunt of de winkel.

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring