Back to work: word een klimaatvriendelijke webshop

De zomer loopt op zijn einde, de vakanties zijn weer achter de rug, kortom we gaan weer back to work. Je wil al langere tijd aan de slag met het klimaatvriendelijk maken van je webshop, maar komt er niet aan toe. Tijd om te prioriteren en aan de slag te gaan met verduurzaming.

Wat is klimaatvriendelijk?

Je webshop klimaatvriendelijk maken om toekomstproof te zijn, daar kun je er niet omheen. Maar waar begin je en wat is klimaatvriendelijk? Op basis van beschikbare data van vervoerders hebben wij een aantal inzichten voor je. Het meest opvallende; de e-commercelogistiek is erg efficiënt, dus we zijn met zijn allen al goed op weg.

  • De grootste CO₂-impact zit in het laatste stuk, de last mile, de binnenstadlevering;
  • Levering de volgende dag is het meest efficiënt in de meeste gevallen;
  • Dezelfde dag bezorgen is het minst efficiënt, er moet speciaal een vrachtauto vanaf het magazijn rijden om de bestellingen na te brengen en die is meestal niet vol. In de aflevering gaat het met de avondlevering mee.

Bekijk hier al onze resultaten

Waarom een klimaatvriendelijke webshop worden?

Consumenten kiezen steeds vaker klimaatbewust, er liggen dus mogelijkheden om de conversie en omzet mee te verhogen. En er zijn meer redenen om te kiezen om een klimaatvriendelijke webshop te worden:

  • Geef je imago een boost: een groene uitstraling zorgt voor een positief gevoel bij je klant. Ze kunnen met een gerust hart bij jou winkelen;
  • Bespaar kosten: ook geld speelt een rol, door duurzame keuzes te maken en bijvoorbeeld materialen te hergebruiken bespaar je kosten;
  • Innoveer slim: kom er door te meten wat is CO₂-verbruik is achter waar in het logistieke proces de grootste CO₂-impact zit en hoe je die kan verlagen;
  • Verhoog je conversie: realiseer conversieverhoging en geef je klant in de check-out de mogelijkheid om te kiezen voor de meest groene bezorgoptie;
  • Neem maatschappelijke verantwoordelijkheid: alleen als we allemaal ons steentje bijdragen krijgen we klimaatverandering onder controle.

Deze webshops zijn al bewust bezig

Waar begin je?

Je kunt direct beginnen met slimme innovaties, maar het belangrijkste is om te beginnen met je basis. Hoeveel CO₂ stoot je op dit moment uit in je pakketlevering? Door dit te meten heb je inzicht in je huidige verbruik en zie je wat het effect is van je innovaties.

Bewust Bezorgd brengt jouw CO₂-uitstoot in kaart én geeft je klant de mogelijkheid om voor de meest groene bezorgoptie te kiezen in de check-out. Wil je meer weten en direct (gratis) aan de slag?

Meld je nu aan

Populaire berichten

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring