Bewust het nieuwe jaar in

Meer bewegen, gezonder eten of stoppen met roken. We beginnen het jaar met goede voornemens. Zo zijn er ook steeds meer Nederlanders met voornemens op het gebied van duurzaamheid, want één op de drie Nederlanders wil duurzamer leven. En mogelijk heb je ook plannen voor je webshop en wordt dit jaar hét jaar dat je een bewuste webshop wordt.

De coronacrisis heeft ons het afgelopen jaar op scherp gezet, we zijn vaker gericht op duurzaamheid. Dat blijkt uit een onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door Motivaction: een derde (31%) wil zelf duurzamer leven. Maar ook bedrijven (41%) en de overheid (35%) mogen niet achterblijven, respondenten laten weten dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen en in 2021 meer moeten doen aan duurzaamheid.

Dit lijkt dus het uitgelezen moment om met verduurzaming aan de slag te gaan. Consumenten zijn namelijk ook bereid om hun gedrag aan te passen voor een duurzamere levering van een online aankoop. Zo is 42% van de consumenten positief over langer wachten op een bestelling als dat duurzamer is. Slechts 12% zegt dit niet te willen doen. Dat blijkt uit de Duurzaamheidsmonitor voor de e-commercesector van Thuiswinkel.org, uitgevoerd door StakeholderWatch.

De meest duurzame bezorgoptie aanbieden?

Is 2021 het jaar dat jij een bewuste webshop wordt? Deze webshops gingen je al voor. Bereken je CO₂-uitstoot, bied de meeste duurzame bezorgoptie aan in de check-out en ontvang een persoonlijk dashboard. Samen met jou maken we duurzaam online winkelen mogelijk.

Start nu met Bewust Bezorgd

Populaire berichten

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring