CO₂ok kleurt online shoppen groen

Klimaatvriendelijker online shoppen? CO₂ok maakt het mogelijk om de impact van vervoeren van producten te neutraliseren.

Webshops kunnen nu met een plug & play dienst hun bezorging klimaatvriendelijk maken. Verder biedt CO₂ok consumenten de optie om met één klik de CO₂ uitstoot van het maken van een product te neutraliseren. Dit doet CO₂ok door projecten te financieren die direct CO₂-uitstoot verminderen.

Hoe het werkt

Met behulp van Bewust Bezorgd wordt de klimaatimpact van het versturen van pakketten berekend, inzichtelijk gemaakt en automatisch geneutraliseerd. Ook de impact van de producten wordt zo precies mogelijk berekend, vervolgens krijgt de consument via CO₂ok de mogelijkheid om met een kleine extra bijdrage deze te neutraliseren.

Nieuwe partner: CO₂ok

Bewust Bezorgd slaat de handen ineen met CO₂ok in de strijd voor meer duurzaamheid in de e-commercesector. Drie jaar geleden begon CO₂ok met als doel om iedereen in staat te stellen klimaatneutraal online aankopen te doen. Tegelijkertijd wil CO₂ok ervoor zorgen dat de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden wordt verhoogd. CO₂ok financiert daarom gecertificeerde projecten die daar direct leiden tot minder broeikasgasuitstoot. Een voorbeeld is het biogasproject van FairClimateFund waarbij huishoudens op het platteland van India toegang krijgen tot een 100% duurzame en schone manier van koken. Koken op biogas is beter voor de gezondheid, het klimaat en milieu én bespaart gezinnen tijd en geld.

CO₂ok blijft hard bezig de e-commercesector te verduurzamen. Tot op heden is er genoeg gecompenseerd om 2000 keer naar Parijs te vliegen, meer dan naar de maan en terug. CO₂ok wil het in 2022 tot de zon schoppen, nog 400 keer zo ver. Het volgende focuspunt is de impact van verpakkingen verminderen en neutraliseren.

Wil jij ook met ons samenwerken?

Heb je interesse om partner te worden van Bewust Bezorgd? Neem contact met ons op, dan informeren we je over de mogelijkheden. Samen met jou maken we duurzaam online winkelen mogelijk.

Neem contact met ons op

Populaire berichten

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring