CO₂-neutraal ondernemen met Groenbalans

Er is voor de e-commercesector een belangrijke rol weggelegd bij het tegengaan van klimaatverandering, één van de meest urgente problemen in de wereld van vandaag. Daarom werkt Bewust Bezorgd samen met Groenbalans voor advies en ondersteuning om CO₂-neutraal te ondernemen.

Het Klimaatakkoord van Parijs, de Europese Green Deal, het ‘Fit for 55’-pakket, het onlangs gepubliceerde IPCC-rapport en andere wet- en regelgeving maakt dat organisaties op een gegeven moment geen keuze meer hebben. Concreet inzicht in de CO2-uitstoot van je operatie is een goede basis voor verdere CO2-reductiemaatregelen en om te zien waar je als bedrijf de grootste impact hebt.

Hoe het werkt

Met behulp van Bewust Bezorgd zie je in een persoonlijk dashboard waar de meeste CO₂-uitstoot zit van je pakketbezorging en welke bezorgwijze de meest of minst milieuvriendelijke is. Vervolgens kun je de klant meenemen door in de checkout te laten zien welke bezorgoptie het duurzaamst is.
Groenbalans helpt je verder met:

  1. Het opstellen van een CO₂-footprint van de gehele eigen operatie;
  2. De CO₂-compensatie van het bezorgen;
  3. Het opstellen van een LCA (levenscyclusanalyse) of ketenanalyse.

Nieuwe partner: Groenbalans

Groenbalans is actief sinds 2007 en heeft haar oorsprong in de energiewereld. Het is een van de eerste partijen in Nederland die organisaties ging helpen om duurzamer te ondernemen. Bewust Bezorgd slaat de handen ineen met Groenbalans voor advies over duurzaamheid, het berekenen van CO2-footprints, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), duurzame energie winnen uit bijvoorbeeld wind en zon, CO2-compensatie en de communicatie hierover.

CO₂-neutraal ondernemen heeft veel voordelen:

  • Als je met duurzaamheid aan de slag gaat, voelen medewerkers zich meer betrokken bij je bedrijf.
  • Inkopende organisaties en ook consumenten stellen duurzaamheid steeds vaker als criterium voor samenwerking. Zowel extern als intern heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een positief effect.
  • Duurzaam ondernemen levert je organisatie financiële voordelen op. Bijvoorbeeld door innovaties en een hogere productiviteit.
  • Organisaties en consumenten spelen een belangrijke rol bij het reduceren van CO₂-uitstoot.

Wil jij ook met ons samenwerken?

Heb je interesse om partner te worden van Bewust Bezorgd? Neem contact met ons op, dan informeren we je over de mogelijkheden. Samen met jou maken we duurzaam online winkelen mogelijk!

Neem contact met ons op

Populaire berichten

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring