Dille & Kamille kiest voor Bewust Bezorgd: “Inzicht in de CO₂-uitstoot leidt tot duurzamer gedrag”

Al sinds de oprichting van Dille & Kamille (in 1974) staat duurzaamheid centraal. Dat zit in het assortiment dat vooral bestaat uit producten van natuurlijke materialen en het aanbieden van alternatieven voor plastic. Zo is ook de webshop van Dille & Kamille zo duurzaam mogelijk en kiezen ze voor een koppeling met Bewust Bezorgd. We spreken Arnout Baas van Dille & Kamille en stellen deze bewuste webshop graag aan je voor.

Vertel ons eens wat over Dille & Kamille, wat doen jullie en waar staan jullie voor?

“Wij zijn Dille & Kamille en we verkopen producten, gemaakt van natuurlijke materialen. Dille & Kamille staat voor harmonie en rust. Harmonie met de natuur, met jezelf en elkaar. Als bedrijf willen we op een positieve manier zoveel mogelijk mensen inspireren en duurzaam leven makkelijk maken.

We hebben 35 winkels (eind dit jaar 36) in Nederland en België en er is ook een webwinkel. Het concept van onze eerste winkel in 1974 in Utrecht, de wonderlijke mix van producten die toch perfect bij elkaar passen en het geloof in natuurlijk eenvoud, staat nog steeds als een huis.”

Welke belangrijke (duurzame) ontwikkelingen zien jullie?

“We zien een consument die zich steeds bewuster wordt van zijn rol als het gaat om duurzaamheid. Dus meer mensen die minder vlees eten of zelf een boodschappentas meenemen naar de winkel. Dat soort kleine stappen helpen al enorm. Dat geldt ook bij ons in de organisatie. Wij doen het zeker niet perfect, we zijn niet heilig. Wij kijken wel altijd hoe we het weer iets beter kunnen doen.

Qua producten zien we ook dat er steeds meer goede alternatieven op de markt komen. Denk daarbij aan shampoobars in plaats van flessen shampoo, bamboerietjes in plaats van plastic rietjes en elektrische auto’s in plaats van diesel of benzine.”

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging en hoe pakken jullie dit aan?

“Een grote uitdaging is dat we een kleine organisatie zijn en graag grote stappen willen zetten, omdat we veel mogelijkheden zien. We pakken dit aan door geduld te hebben en dus stapje voor stapje vooruit te gaan.”

Waarom hebben jullie gekozen voor Bewust Bezorgd?

“We hebben gekozen voor een koppeling met Bewust Bezorgd, omdat we erin geloven dat een beter inzicht in de CO₂-uitstoot leidt tot duurzamer gedrag. Dat geldt net zo goed voor onszelf als voor de consument. Ook wij kunnen nog genoeg leren.”

Heb je een tip voor ons op het gebied van verduurzamen als consument?

“Mijn tip is vooral om niet te denken ‘dat het toch allemaal niet helpt’. Je kunt altijd meer dan je denkt.”

Wil jij starten met verduurzamen?

Word ook een bewuste webshop, deelnemer zijn van Bewust Bezorgd heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Breng het CO₂-verbruik van jouw logistieke operatie in kaart.
  • Krijg inzicht in hoe je jouw impact reduceert.
  • Voldoe aan de Europese klimaatdoelstellingen.
  • Duurzamer is efficiënter en dus goedkoper.
  • Je kunt de consument laten kiezen voor de meest duurzame afleveroptie.

Bekijk de rest van de voordelen of Meld je nu aan voor Bewust Bezorgd

Populaire berichten

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring