Duurzaam online shoppen, wat vindt je klant?

De e-commercesector is heel efficiënt georganiseerd en dat is gunstig voor het klimaat, maar veel consumenten blijken een ander beeld te hebben. We geven je een kijkje in het brein van de consument, hoe denken zij over duurzaam online shoppen?

Consument is bereid langer te wachten

Consumenten zijn bereid om hun gedrag aan te passen voor een duurzamere levering van een online aankoop. Zo is 42% van de consumenten positief over langer wachten op een bestelling als dat duurzamer is. Slechts 12% zegt dit niet te willen doen.

Duurzaam online winkelen populairder in de stad

De woonsituatie van mensen maakt veel uit voor de bereidheid tot duurzaam online bestelgedrag. In de stad zijn mensen veel vaker bereid om te betalen voor een duurzame levering dan mensen die buiten de stad wonen.

Babyboomers: de duurzame generatie?

Opvallend is dat vooral millennials (geboren tussen 1980 en 1994), in vergelijking met andere generaties, in het laatste half jaar steeds minder bereid zijn om duurzame keuzes te maken als het gaat om online winkelen. De oudste generatie (babyboomers, geboren tussen 1946 en 1961) is het meest geneigd tot duurzaam gedrag bij het online winkelen. Liefst 50% is zeer bereid om langer te wachten op een bestelling als dat duurzamer is en 17% wil extra betalen voor minder CO2-uitstoot.

Gebrek aan kennis over duurzame afleveropties

Slechts 12% van de consumenten denkt dat online bestellen en de volgende dag afleveren een duurzame winkeloptie is. Consumenten missen kennis om te bepalen wat een milieuvriendelijke optie is, want dit is in Nederland een van de meest duurzame opties.

63% van de consumenten ziet bezorging bij een afhaalpunt en dan zelf met de fiets ophalen als een milieuvriendelijke optie. Een afhaalpunt levert momenteel, in tegenstelling tot het beeld dat er bestaat, echter geen milieuwinst op ten opzichte van thuisbezorgen. Het heeft past potentie als een groot deel van de consumenten voor deze optie zou kiezen.

Wil jij aan de slag met duurzamer bezorgen?

Met Bewust Bezorgd breng je in kaart hoeveel CO2-uitstoot gepaard gaat met het leveren van jouw pakketten en hoe je dat kunt verminderen. Bovendien kun je met Bewust Bezorgd eenvoudig aan de consument laten zien wat voor zijn bestelling de meest duurzame afleveroptie is. Zo bespaar jij op CO2 en kosten, geef je de consument de mogelijkheid om duurzaam te kiezen en werken we samen aan een beter klimaat. Meer weten?

Meld je aan voor Bewust Bezorgd

Deze cijfers zijn afkomstig van de Duurzaamheidsmonitor voor de e-commercesector van Thuiswinkel.org, die is uitgevoerd door StakeholderWatch.

Populaire berichten

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring