Kleur Black Friday groen

Black Friday is dé dag om je klanten te verleiden met mooie aanbiedingen. Toch zijn er steeds vaker tegengeluiden over deze koopjesdag, zet het ons niet aan om allerlei spullen te kopen die we eigenlijk niet nodig hebben? We willen het milieu het liefst zo min mogelijk milieu onnodig belasten. Maak van Black Friday een Green Friday, speel in op het fenomeen en bind toch je klanten aan je.

Het concept Green Friday is in 2017 bedacht door een Franse milieuorganisatie om overconsumptie aan de kaak te stellen. Het initiatief is inmiddels een groeiende beweging geworden, waar allerlei initiatieven aan gekoppeld worden. In Amerika en Canada bestaat een soortgelijke beweging: de Buy Nothing Day, op de dag na Black Friday. Dit gaat gepaard met acties als het doorknippen van je creditcard of rondjes rijden in de winkelstraat met lege winkelwagentjes.

We helpen je graag om in te spelen op deze trend en geven je daarom vier tips voor een mooie Green Friday-actie.

1. Shoppen in het bos

Roep je klanten op om, naast de aankoop in je webwinkel, nog een extra groene aankoop te doen. Via Trees for All kunnen consumenten ‘Shoppen in het bos’ waarmee bomen geplant worden die helpen om klimaatverandering tegen te gaan. Vraag hier het beeldmateriaal aan voor deze actie.

Je kunt ook zelf doneren en daarmee je klanten automatisch een Green Friday bezorgen, omdat hun aankoop door jou met bomen is gecompenseerd. Dille en Kamille doet bijvoorbeeld mee en zij pakken het zo aan.

2. Korting of goede daad?

Black Friday of Green Friday? Je kunt de consument ook zelf laten kiezen. Bij webshop thegreenlabels.com mag de consument zelf weten of ze 20% korting meepakken op hun aankoop of dat ze die korting doneren aan het goede doel.

3. Verkoop helemaal niets

De Amerikaanse retailer REI gaat al zes jaar elk jaar dicht op Black Friday en stimuleert consumenten en de eigen medewerkers die dag naar buiten te gaan met de hashtag #OptOutside. Het levert de winkel zoveel positieve aandacht op, dat het omzetverlies op Black Friday in de dagen daarna zelfs wordt ingehaald. Op Buy Nothing Day ontstaan soortgelijke initiatieven, zoals de Buy Nothing Hike. Organiseer bijvoorbeeld een leuke winactie voor consumenten die een foto van hun #BuyNothingHike delen op jouw social-mediakanalen.

4. Duurzame Bezorging

Grijp Black Friday aan om je klanten te laten kiezen voor een duurzame bezorging van hun koopje. Installeer Bewust Bezorgd en de consument kan bij jou in de check-out kiezen voor de meest duurzame bezorgoptie. Zo verduurzaam je samen met je klanten!

Populaire berichten

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring