Op weg naar een duurzame toekomst met Trees for All

Bewust Bezorgd gaat de samenwerking aan met Trees for All. Met Bewust Bezorgd meten webwinkels CO₂-uitstoot van pakketbezorging en zien ze in een persoonlijk dashboard hoe ze kunnen reduceren. Vanaf nu is Trees for All toegevoegd aan het dashboard en hebben webwinkels de mogelijkheid om te CO₂ te compenseren door bomen te planten. We gingen in gesprek met Aletta Janssen, Relatiemanager bij Trees for All en stellen onze nieuwe partner aan je voor.

Vertel ons eens iets over Trees For All, wat doen jullie en waar staan jullie voor?

“Trees for All is ontstaan vanuit de gedachte dat iedere burger en organisatie zijn of haar verantwoordelijkheid moet en kan nemen om bij te dragen aan een gezond klimaat en een leefbare wereld. Wij bieden mensen en organisaties een concreet handelingsperspectief. Wij zetten ons in voor meer bos in Nederland en het buitenland. Trees for All heeft een ANBI-status en is de enige Nederlandse aanbieder van CO₂-compensatie met het CBF-keurmerk die compenseert via duurzame bosprojecten in het buitenland.”

Waarom is het volgens jullie zo belangrijk om CO₂ te compenseren?

“Als reduceren nog niet kan, zien wij compenseren in ieder geval als een goed en groen alternatief op weg naar een duurzame toekomst. Bomen zijn onze bondgenoten in de strijd tegen klimaatverandering. Ze halen langdurig CO₂ uit de lucht en leggen dit vast in het hout. Met behulp van een donatie voor CO₂-compensatie planten wij nieuw bos. Dit doen we in samenwerking met de lokale bewoners. Dit betekent dus niet alleen investeren in mooie natuurgebieden die CO₂ uit de lucht halen, maar ook in de sociaaleconomische ontwikkeling van de mensen die in de omgeving van de projecten leven.”

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging en hoe pakken jullie dit aan?

“De vraag naar CO₂-compensatie neemt significant toe. Het aantal gecertificeerde herbebossingsprojecten is echter beperkt en daarom willen we nieuwe projecten mogelijk maken. Wij vinden het starten van nieuwe herbossingsprojecten het meest impactvol, maar dat vraagt ook lange termijn betrokkenheid. Een bos heeft tijd nodig om te groeien.”

“Een andere uitdaging is de vraag naar Nederlandse bosprojecten. Heel veel bedrijven en individuele donateurs willen graag bomen dichtbij huis planten. Maar ook dat heeft tijd nodig. We hebben mooie ambities in Nederland om meer bos te realiseren, maar in een dichtbevolkt land als Nederland met veel tegenstrijdige belangen gaat het soms minder snel dan we hopen.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

“We zijn een daadkrachtige stichting met een team van bevlogen mensen dat zich dagelijks met hart en ziel inzet voor een groene en gezonde aarde.”

Waarom hebben jullie gekozen voor een samenwerking met Bewust Bezorgd?

“We willen graag iets teruggeven aan de aarde, want jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen. Daarom planten wij bomen en herstellen we bossen voor een beter klimaat. Deze visie sluit heel goed aan bij de visie van Bewust Bezorgd. Het is heel mooi hoe Bewust Bezorgd de consumenten via de bij haar aangesloten webwinkels, bewust maakt van de CO₂-uitstoot van het bestelde pakketje. Bewustwording is een belangrijke stap naar actie. Bewust Bezorgd biedt de webwinkels handvatten om de CO₂-uitstoot zichtbaar te maken en daadwerkelijk te compenseren. Dat kan op een hele goede manier via Trees for All.”

Welke belangrijke (duurzame) ontwikkelingen zien jullie?

“Bij Trees for All zien we dat duurzaamheid voor steeds meer mensen niet langer een bijzaak is. Ook of misschien juist in deze tijd van economische krimp en onrust. We zien dat steeds meer consumenten en bedrijven hun verantwoordelijkheid willen en gaan nemen. We werken samen met veel mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om de aarde groener en gezonder te maken en CO₂ te compenseren. Consumenten en bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de footprint die ze maken en gaan actief op zoek naar mogelijkheden om die footprint te verkleinen.”

Tot slot, heb je een gouden tip voor de lezer op het gebied van verduurzamen?

“Het beste advies dat wij kunnen geven is: Geef iets terug aan de aarde en plant een boom! Het planten van bomen is één van de beste en meest impactvolle manieren om de uitstoot van CO₂ te verminderen. Bossen zijn van grote waarde voor al het leven op aarde. Daarom zeggen wij: wij planten bomen voor het leven!”

Breng de uitstoot van je webwinkel in kaart en start met compenseren. Meld je nu aan voor Bewust Bezorgd

Populaire berichten

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring