Thuisafvalscheiden.nl: “Verduurzamen: een continu proces van verbeteren, leren en aanpassen”

In stijl afval scheiden? Dat is zeker mogelijk volgens Thuisafvalscheiden.nl. Duurzaamheid is een belangrijke trend binnen e-commerce. We spreken met David en Mundel over het ontstaan van hun webshop, hoe zij stapsgewijs verduurzamen, maar ook wat hun grootste uitdaging op dit moment is.

Vertel eens wat over Thuisafvalscheiden.nl, wie zijn jullie?

“Wij zijn David Uhlenbroich en Mundel van Wezenbeek en wij runnen gezamenlijk Thuisafvalscheiden.nl. Thuisafvalscheiden.nl is een webwinkel die zich richt op het stijlvol en gemakkelijk maken van afval scheiden bij mensen thuis.”

“Duurzaamheid en bewustzijn over gebruik van grondstoffen vinden wij erg belangrijk. Wij waren dus ook bezig met afval scheiden. Op een ‘vrij onhandige’ manier: papier werd in een kartonnen doos bewaard, GFT in een leeg kwarkbakje, glazen in een oude boodschappentas. Toen we er achter kwamen dat er allerlei producten waren om dit veel gemakkelijker te maken, werden we reuze enthousiast! Zo enthousiast dat we dit anderen ook wilden laten ervaren en gestart zijn met Thuisafvalscheiden.nl.”

Hoe zien jullie de toekomst op het gebied van duurzaamheid?

“Wij hebben zowel zakelijk als privé heel duidelijk de keuze gemaakt om stapsgewijs te verduurzamen. Om steeds aanpassingen te doen die mogelijk zijn en vervolgens weer op zoek te gaan naar een volgende stap. De ontwikkelingen blijven niet stilstaan. Dit willen we blijven doen. Een continu proces van verbeteren, leren en aanpassen. Zo rijden we zelf elektrisch, doen we allerlei aanpassingen in ons huis en dagelijks gedrag, maar ook in onze webwinkel. We hebben bijvoorbeeld het dak van ons magazijn helemaal vol liggen met hoog rendement zonnepanelen, we proberen zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te hergebruiken en de pakketten in zo klein mogelijke verzenddozen te verzenden.”

Is dat dan ook de reden waarom jullie zijn gestart met Bewust Bezorgd?

“Zoals gezegd, wij vinden persoonlijk duurzaamheid erg belangrijk. Het in kaart brengen van de hoeveelheid CO₂-uitstoot voor onze klanten, door middel van Bewust Bezorgd, vinden we een mooie toevoeging aan wat wij allemaal doen om te verduurzamen. Daarnaast helpt het ons om inzicht te krijgen in het effect van verdere duurzame investeringen.”

Er gebeurt op dit moment veel, met name door de coronacrisis. Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging?

“Onze grootste uitdaging is door de coronacrisis totaal veranderd. We lopen er op dit moment tegenaan dat verschillende artikelen slecht leverbaar zijn. Bijvoorbeeld doordat de productie in China enige tijd stil gelegen heeft of doordat de transport naar Nederland vertraagd is. Door de onduidelijkheid over de levertijden, is het een uitdaging om goed en duidelijk naar onze klanten te communiceren.”

Zien jullie nieuwe trends, bijvoorbeeld verandering in productkeuze van consumenten?

“Er wordt steeds vaker gekozen voor duurdere, maar wel kwalitatief betere merk-afvalzakken. Deze zijn gewoonweg steviger en handzamer. Zo zien we ook het gebruik en de vraag stijgen van biologisch afbreekbare afvalzakken voor het GFT-afval. Daar komen ook steeds meer bio-composteerbare varianten van op de markt.”

Waar krijgen jullie energie van?

“Wij krijgen echt enorm veel leuke reacties terug van onze klanten. Zowel via Kiyoh, social media, telefoon of per mail. Die warme en mooie waardering voor wat we doen en de wijze waarop, daar worden we ontzettend blij van!”

Heb je een gouden tip voor ons op het gebied van afval scheiden?

“Probeer het gewoon! Het is gemakkelijker dan je denkt en je krijgt er vanzelf lol in om zo min mogelijk restafval over te houden. Er zijn tal van producten die je kunnen helpen en nog eens mooi zijn ook. Op zoek naar iets? Neem vooral contact met ons op, we denken namelijk graag mee wat voor jou geschikt zou kunnen zijn!”

Wil je nog iets kwijt aan de lezer?

“Vraag jezelf eens af: hoeveel kilo (rest)afval produceert mijn huishouden in totaal? En hoeveel minder zou dit kunnen zijn?”

Wil jij starten met verduurzamen?

Word ook een bewuste webshop, deelnemer zijn van Bewust Bezorgd heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Breng het CO₂-verbruik van jouw logistieke operatie in kaart.
  • Krijg inzicht in hoe je jouw impact reduceert.
  • Voldoe aan de Europese klimaatdoelstellingen.
  • Duurzamer is efficiënter en dus goedkoper.
  • Je kunt de consument laten kiezen voor de meest duurzame afleveroptie.

Bekijk de rest van de voordelen of Meld je nu aan voor Bewust Bezorgd

Populaire berichten

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring