Circulaire economie

Grondstoffen zijn veel geld waard, waarom zou je ze zomaar weggooien?

De invulling van de circulaire economie wordt steeds concreter. Het bedrijfsleven heeft de eerste initiatieven al ontwikkeld en verschillende nieuwe businessmodellen komen al van de grond. Dat is ook noodzakelijk, want de grondstoffen in de wereld raken langzaam op. Daarnaast levert het reduceren van de milieudruk kansen voor innovaties op. Grondstoffen zijn veel geld waard, dus waarom zou je ze zomaar weggooien? De circulaire economie biedt kansen voor nieuwe businessmodellen waarin online retail een cruciale rol kan spelen. De hoogste tijd om hier meer aandacht aan te besteden.

Wat is de circulaire economie?

In de circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Veel grondstoffen kunnen we eindeloos opnieuw in de natuurlijke of de technische kringloop terugbrengen, soms in een andere vorm dan het origineel. De circulaire economie draait om het effectiever omgaan met grondstoffen waarbij de levensduur verlengd wordt.

Ben jij benieuwd wat er allemaal gebeurd op het gebied van circulaire economie? Lees meer over de circulaire economie op de website van Thuiswinkel.org.

Blijf bewust!

Mis geen Bewust Bezorgd-updates of ander belangrijk e-commercenieuws en ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van Thuiswinkel.org.

Bij inschrijven ga ik akkoord met de privacyverklaring