Initiatiefnemers

Bewust Bezorgd is een initiatief van Thuiswinkel.org en ontwikkeld samen met verschillende partners.

Bol.com

De winkel van ons allemaal

Van nature probeert bol.com het elke dag beter te doen. Als grootste webwinkel van Nederland en België en snelgroeiend netwerk staat bol.com middenin de samenleving. We hebben de kans om daar een positieve bijdrage aan te leveren. Daarom helpen we klanten een bewustere keuze te maken bij hun aankopen en zorgen we dat pakketbezorging een steeds beperkter effect heeft op het milieu.

Connekt

Het onafhankelijke netwerk voor slimme, duurzame en sociale mobiliteit.

Een gezonde mix van kennis, creativiteit en daadkracht, waarin invloedrijke partijen samenkomen. Met meer dan 500 partners over de hele wereld bedenken en realiseren we tastbare oplossingen voor een duurzame en economisch betere wereld.

Coolblue

Gewoon, groen

Bij Coolblue zijn we altijd bezig met groener ondernemen en nemen het bij elk besluit in overweging. Dat vinden we heel gewoon. We meten onze impact op het milieu en proberen deze zo klein mogelijk te maken door duurzame maatregelen te nemen en onze klanten duurzame oplossingen te bieden.

DHL

Maak kennis met het grootste logistieke bedrijf ter wereld

Als internationaal toonaangevend logistiek bedrijf is het onze missie om mensen met elkaar te verbinden om zo hun levens te verbeteren. En door onze grootte en onze belangrijke rol in de wereldhandel hebben we een bijzondere verantwoordelijkheid. Naar onze werknemers, de samenleving en het milieu.

Dynalogic

Personalized Logistics

Dynalogic staat voor meer dan bezorgen en biedt als full-service bezorgspecialist innovatieve totaaloplossingen met toegevoegde waarde op het gebied van personalized logistics en e-commerce. Wij willen continu de verwachtingen van klanten en hun eindklanten overtreffen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten in de werkwijze van Dynalogic. Wij zijn ons meer dan ooit bewust van de impact die onze dienstverlening heeft op mens en milieu en we nemen dan ook de nodige maatregelen om onze CO₂-uitstoot te reduceren en zo laag mogelijk te houden. Bewustwording en het maken van duurzame bezorgkeuzes zijn daarbij essentieel.

Fietskoeriers

Dé duurzame en sociale bezorgexpert

Met onze fietsdiensten zorgen we voor een vermindering van de verkeersdrukte in de stad en beperken we de uitstoot van CO2 tot een minimum. We fietsen in meer dan 30 steden en daarbuiten combineren we onze pakketten met die van een andere vervoerder. Daardoor zitten hun bestelbusjes voller en beperken we ook daarmee de CO2-uitstoot.
Het is ons doel om de logistiek in Nederland op een slimme en schone manier in te richten. Cycloon nam daarom in 2016 het initiatief tot Fietskoeriers.nl; een samenwerking met inmiddels 20 professionele fietskoerierbedrijven in ruim 30 steden. Zo werd de landelijk dekkende pakketdienst met meer dan 700 fietskoeriers een feit. Samen fietsen we voor duizenden tevreden (webshop-) klanten.

OTTO

De leukste online shop in betaalbare mode & lifestyle

Otto Group is uitgegroeid tot de grootste homeshopping-organisatie wereldwijd, op Amazon.com na, met de hoofdvestiging in Hamburg. Bij OTTO willen we graag het goede voorbeeld geven. Dit betekent dat wij, naast trendtips en stijladvies met onze GOODproducts, ook een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde keuze bieden.

PostNL

De bezorgers van iedereen

Als grootste post- en pakkettenbedrijf van de Benelux zijn we ons sterk bewust van de impact die we op de wereld om ons heen hebben en kúnnen hebben. We verbinden mensen met elkaar, via post, pakketten en informatie. Met ons fijnmazige netwerk van locaties, voertuigen en mensen komen we iedere dag in elke straat en hebben we invloed op wat daar gebeurt. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid in alles wat we doen.

Thuiswinkel.org

Hét keurmerk voor webwinkels

Duurzaam ondernemen is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Ook binnen het continu veranderende (online-)retaillandschap speelt dit onderwerp een steeds grotere rol. Dit vraagt om een constante focus op innovatie, waarbinnen er een balans moet zijn tussen sociale, economische en ecologische factoren.

TNO

Innovation for life

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de 2600 professionals van TNO, dagelijks aan.

Topsector Logistiek

Nederland staat op logistiek gebied aan de wereldtop. De Topsector Logistiek streeft ernaar om maximaal bij te dragen aan het versterken van deze internationale toppositie. Onze ambitie: In 2020 heeft Nederland een internationale toppositie in de afwikkeling van goederenstromen, als ketenregisseur van (inter)nationale logistieke activiteiten en als land met een aantrekkelijk innovatie- en vestigingsklimaat voor het verladende en logistieke bedrijfsleven.

Wehkamp

Hét online warenhuis voor de Nederlandse consument

Al meer dan 65 jaar komen wij thuis bij gezinnen in Nederland. Wij willen het leven van de gezinnen van nu mooier en makkelijker maken, maar óók het leven van hun kinderen en de generaties daarna. Daarom vinden wij het belangrijk om verantwoord om te gaan met de wereld om ons heen en goed na te denken over onze impact.

Als webshop meer bewust pakketjes versturen?

Met onze non-profit rekentool Bewust Bezorgd helpen wij jouw logistiek gemakkelijk verduurzamen én kosten reduceren. Help jij mee de klimaatdoelstellingen te halen?