Op welke manier wordt het model up-to-date gehouden en doorontwikkeld?

Er komt een stuurgroep waarin de initiatiefnemende partijen vertegenwoordigd zijn. Jaarlijks wordt bijgehouden welke ontwikkelingen en veranderingen er bij de vervoerders zijn en op basis daarvan worden aanpassingen aan het model gedaan. De coördinatie hiervan ligt bij Thuiswinkel.org. Via een API kan het geüpdatete model overgenomen worden door de webwinkels.

De tool is ontwikkeld in de vorm van een API (application programming interface) die gekoppeld moet worden aan de webwinkelsoftware. Zo worden bij een bestelling door de consument de data direct verwerkt en is het voor webwinkels inzichtelijk hoeveel CO₂-uitstoot de verzending van het betreffende pakketje bedraagt.

In ontwikkeling is nog een managementdashboard waarin jouw gegevens terug te zien zijn. Op deze manier creëren we voor iedereen (dus ook bijvoorbeeld je marketingcollega’s en de directie) gemakkelijk inzicht in de CO₂-uitstoot.

Niet gevonden wat je zocht?

Onze FAQ is nog in ontwikkeling, dus laat het ons gerust weten. Bel 0318 64 85 75 of stel je vraag online. We helpen je graag verder!

Twee dames met elkaar in gesprek.