Voor webshops

Bewust Bezorgd helpt jou je webshop verduurzamen

Wil jij je webshop verduurzamen, maar weet je nog niet zo goed hoe Bewust Bezorgd jou verder kan helpen?

Zo kun je met Bewust Bezorgd doelgericht jouw CO₂-impact verlagen:

  • Check het Bewust Bezorgd Dashboard en zie waar jouw kansen liggen om de CO-uitstoot te verlagen. Bijvoorbeeld door aanpassingen te doen in je verpakkingen, of door de keuze voor een bepaalde afleveroptie meer te stimuleren. De CO-reductie die je hiermee behaalt is direct zichtbaar.
  • Transparantie over CO₂-uitstoot wordt de norm. Met Bewust Bezorgd kun je op elk moment rapporteren over jouw CO₂-impact.
  • Zorg voor bewustwording. Informeer je klanten via jouw website, nieuwsbrief of socials. Vaak is de meest duurzame bezorgoptie ook de meest voordelige voor jou.
  • Laat in de check-out zien welke bezorgoptie het meest duurzaam is. Consumenten zijn bereid om langer te wachten op hun bestelling als de aflevering duurzamer is.
  • Beloon je klanten en bied bijvoorbeeld de meest duurzame bezorgoptie het goedkoopst aan.

Start altijd met het inzichtelijk maken van jouw uitstoot, hierna kan je gericht innoveren en dus de CO-uitstoot reduceren.

Aanmelden Bewust Bezorgd

Hoe maak ik gebruik van Bewust Bezorgd?

Ben je een (b2c-)webshop en wil je starten met verduurzamen? Dan is het een goede keuze om gebruik te maken van Bewust Bezorgd. Met Bewust Bezorgd krijg je inzicht in CO₂-impact van jouw pakketbezorging, door middel van een persoonlijk dashboard. Dit inzicht is nodig om te weten hoe je je CO₂-uitstoot kunt verlagen en wat het effect is van logistieke aanpassingen.

CO-uitstoot berekenen

 

Samen kunnen we druk op de keten uitvoeren en het imago van de sector verbeteren

Als webshop meer bewust pakketjes versturen?

Met onze non-profit rekentool Bewust Bezorgd helpen wij jouw logistiek gemakkelijk verduurzamen én kosten reduceren. Help jij mee de klimaatdoelstellingen te halen?