Bewustwording consument

62% van de consumenten is bereid om zijn bestelling op een later tijdstip dan de standaard bezorgtijd te ontvangen als dit milieuvriendelijker is

Dat je aan de slag bent gegaan met het verduurzamen van jouw onderneming is heel goed! Dat wil je natuurlijk delen met je klanten. Misschien doe je dat al door ze te informeren via een nieuwsbrief of social media. Verdiep jij je voor het eerst in initiatieven die je op weg helpen met het verduurzamen van jouw onderneming? Ook dan is Bewust Bezorgd een ideaal startpunt en kan je net even een stapje verder gaan door de consument te betrekken in dit proces.

Bewust Bezorgd is de rekentool die inzicht geeft in de CO₂-impact van je eigen logistieke operatie én kan in de check-out aan jouw klanten laten zien welke bezorgoptie de meeste duurzame is. Hierdoor informeer je je klanten niet alleen achteraf, maar creëer je voor de consument een moment waarop zij een weloverwogen, duurzame beslissing kunnen maken om hun bestelling op een milieuvriendelijke manier te ontvangen.

Decathlon over Bewust Bezorgd

Hoe zet Decathlon Bewust Bezorgd in binnen de webshop? Laurens Spiele, E-commerce Director, over Bewust Bezorgd in de check-out.

Hoe informeer ik mijn klanten?

Bewust Bezorgd is gemaakt met echte data van verschillende vervoerders die ieder jaar geüpdatet worden. Doordat er zoveel data in de rekentool zijn verwerkt, kan Bewust Bezorgd een voorspelling doen van de impact van verschillende bezorgopties. Een voorbeeld: je biedt drie verschillende bezorgopties aan: de volgende dag levering, avondlevering en ophalen bij een afhaalpunt. Bewust Bezorgd geeft de CO₂-impact voor alle drie de opties, zodat je zelf kan kiezen hoe je de consument informeert over de meest duurzame bezorgoptie.

Wil je alleen laten zien welke van de drie opties de meest duurzame is? Dat kan! Wil je de uitstoot per bezorgoptie laten zien? Dat kan! Wil je het aantal gram CO₂ vermelden? Dat kan! Wil je enkel het Bewust Bezorgd-logo tonen bij de meest duurzame bezorgoptie? Dat kan! Wil je inzicht geven door percentages te gebruiken? Dat kan!

Het is nu tijd om klanten te informeren over duurzame bezorgopties

Volgens onderzoek is 62% van de consumenten bereid om zijn bestelling op een later tijdstip dan de standaard bezorgtijd te ontvangen als dit milieuvriendelijker is. Daarnaast groeit de vraag van de consumenten naar duurzame bezorgopties.

Benieuwd naar welke webshops er al gebruik maken van Bewust Bezorgd?

Bekijk onze lijst met bewuste webshops

Als webshop meer bewust pakketjes versturen?

Met onze non-profit rekentool Bewust Bezorgd helpen wij jouw logistiek gemakkelijk verduurzamen én kosten reduceren. Help jij mee de klimaatdoelstellingen te halen?