Start met Bewust Bezorgd

CO₂-impact berekenen? Start met Bewust Bezorgd en ga voor een schoner klimaat!

Ben je een (b2c-)webshop en wil je starten met verduurzamen? Dan is het een goede keuze om gebruik te maken van Bewust Bezorgd. Met Bewust Bezorgd krijg je inzicht in CO₂-impact van jouw pakketbezorging, door middel van een persoonlijk dashboard. Dit inzicht is nodig om te weten hoe je je CO₂-uitstoot kunt verlagen en wat het effect is van logistieke aanpassingen.

CO₂-impact berekenen

De Bewust Bezorgd-rekentool brengt de CO₂-impact van jouw webwinkel in kaart. De tool is ontwikkeld in de vorm van een API (application programming interface) die gekoppeld wordt aan je webwinkelsoftware. Zo wordt bij een bestelling door de consument de data direct verwerkt en is het voor jou, als webwinkel, inzichtelijk hoeveel CO-uitstoot de verzending van het betreffende pakketje bedraagt. Deze resultaten ontvang je in een persoonlijk dashboard, dat dagelijks geüpdatet wordt en waarin je kunt zien welke aanpassingen je kunt maken om de CO₂-uitstoot van je webshop te verlagen.

Lees meer over het Bewust Bezorgd Dashboard

Maak gebruik van de Bewust Bezorgd-rekentool

laptop-instellingen

Vraag een uniek ShopID aan en installeer de tool (een API) met de software van jouw webshop.

laptop-dashboard

Na installatie krijg je inzicht in jouw uitstoot via een persoonlijk dashboard. Hier zie je precies hoeveel CO₂ jouw webshop uitstoot in de last mile.

bewust-bezorgd

Je hebt de mogelijkheid om Bewust Bezorgd te tonen in de check-out. Zo kiest jouw klant voor de meest duurzame bezorgoptie en verduurzaam je samen.

Kan ik gebruikmaken van de Bewust Bezorgd-rekentool?

Heb je een webshop en verzend je pakketten naar (Nederlandse) consumenten? Dan kun jij gebruikmaken van Bewust Bezorgd. Om gebruik te maken van de Bewust Bezorgd-rekentool koppel je de API aan je webwinkelsoftware. Dit kan op twee manieren:

  1. Ben je zelf heel handig op het gebied van IT of heb je een IT’er als collega? Download dan de API-handleiding en ga er even (maximaal) een uurtje voor zitten om Bewust Bezorgd te implementeren (dit kan langer duren wanneer jouw software zeer uitgebreid of complex samengesteld is).
  2. Maak je gebruik van het Magento 2-platform? Dan kan je gebruik maken van de Magento 2-extensie. Een eenvoudige manier om gebruik te maken van Bewust Bezorgd. Download hier de Bewust Bezorgd-extensie van Magmodules voor Magento 2. In deze omgeving vind je de Bewust Bezorgd-extensie en vind je de commando-code waarmee je de tool kunt installeren in Magento. Lees meer over Bewust Bezorgd voor Magento.

Voordat je daadwerkelijk de koppeling met Bewust Bezorgd kunt maken heb je een ShopID nodig. Als je lid bent van Thuiswinkel.org kun je deze gratis bij ons aanvragen. Heb je een ShopID ontvangen? Dan houdt niets je nog tegen om gebruik te maken van Bewust Bezorgd.

Na de implementatie van Bewust Bezorgd wordt de CO₂-impact van je logistieke operatie in kaart gebracht. Je ontvangt een persoonlijk dashboard dat dagelijks geüpdatet wordt en waarin je kunt zien welke aanpassingen je kunt maken om de CO₂-uitstoot van je webshop te verlagen. 

Ik wil gebruikmaken van Bewust Bezorgd

Als webshop meer bewust pakketjes versturen?

Met onze non-profit rekentool Bewust Bezorgd helpen wij jouw logistiek gemakkelijk verduurzamen én kosten reduceren. Help jij mee de klimaatdoelstellingen te halen?