Bewust Bezorgd voor Magento

Start in drie stappen met Bewust Bezorgd in Magento

Maakt jouw webwinkel gebruik van Magento 2? Dan hebben we goed nieuws, want Bewust Bezorgd is ook beschikbaar in de Magento Marketplace. Start in drie eenvoudige stappen met Bewust Bezorgd.

Maakt jouw webwinkel gebruik van een andere software? Bewust Bezorgd is ook beschikbaar voor jouw webwinkel, meld je aan en dan nemen we contact met je op.

Stap 1: Voeg de Magento 2-extensie toe

De Bewust Bezorgd-rekentool is een API (application programming interface), die vanaf nu beschikbaar is als een extensie voor Magento 2. Deze eerste versie installeer je eenvoudig. Ga naar de website: https://github.com/magmodules/magento2-bewustbezorgd. In deze omgeving vind je de Bewust Bezorgd-extensie en vind je de commando-code waarmee je de tool kunt installeren in Magento.

Vervolgens kun je in de back-end van Magento de instellingen doorlopen. Je vindt Bewust Bezorgd onder het kopje ‘store’ -> ‘configuration’ -> ‘sales’. De instellingen van Bewust Bezorgd staan standaard klaar, loop deze na en voeg als laatste stap de beschikbare bezorgopties toe.

Stap 2: Vraag een ShopID aan

De extensie is nu toegevoegd aan je webwinkel. De tool begint met rekenen als alle instellingen zijn voltooid. Om de instelling te voltooien heb je een uniek ShopID nodig. Meld je aan of mail ons via bewustbezorgd@thuiswinkel.org om jouw ShopID aan te vragen. Nadat je een ShopID hebt ontvangen en toegevoegd in de Bewust Bezorgd-extensie in Magento kun je de installatie afronden.

Stap 3: Krijg inzicht in je CO₂-impact via een dashboard

Na de installatie wordt de CO-impact van je logistieke operatie in kaart gebracht. Je ontvangt een persoonlijk dashboard dat dagelijks geüpdatet wordt en waarin je kunt te zien welke aanpassingen je kunt maken om de CO-uitstoot van je webshop te verlagen.

Neem je klant mee

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, kunnen klanten in de check-out van je webshop vervolgens te zien welke afleveroptie de meest duurzame keuze is. Help je klanten de juiste keuze te maken en de meest groene bezorgoptie te selecteren. Leg bijvoorbeeld uit waar het rood-groene hartje van Bewust Bezorgd voor staat en verlaag samen de CO-uitstoot van je webshop.

Maak jij geen gebruik van Magento?

Heb jij interesse in Bewust Bezorgd, maar maak jij gebruik van een andere webwinkelsoftware? Dan kun je gebruik maken van de API, die gekoppeld wordt aan de webwinkelsoftware. Meld je aan en dan nemen we contact met je op.

Ik heb een andere webwinkelsoftware, maar wil aanmelden voor Bewust Bezorgd

Als webshop meer bewust pakketjes versturen?

Met onze non-profit rekentool Bewust Bezorgd helpen wij jouw logistiek gemakkelijk verduurzamen én kosten reduceren. Help jij mee de klimaatdoelstellingen te halen?